Одржан Петнаести економски самит

У Београду је 8. и 9. јуна у Хотелу „Metropol Palace“ одржан Петнаести економски самит са акцентом на опоравку и расту српске привреде, под називом „Обнављање економије“.

Самиту су присуствовали највиши представници власти, министри, еминентни економски стручњаци, професори универзитета, представници ЕУ и ММФ‐а у Београду, директори успешних компанија, дипломате, као и представници финансијских и других организација.

У оквиру другог дана Петнаестог економског самита у Београду одржан је панел о приватизацији, прогресу који је учињен и будућим очекивањима за државна предузећа у процесу приватизације.
v20150610 3
У раду панела учествовао је и председник Комисије за хартије од вредности др Зоран Ћировић. Он је за Тањуг на Самиту изјавио да је у Србији берза још увек запостављена у реформама и да би у наредном периоду велики јавни системи, попут Телекома и ЕПС-а, морали да изађу на берзу.

Такође је истакао да је врло важно да се у скорије време коначно спроведе прва иницијална јавна понуда на нашем финансијском тржишту. Наиме, Србија је једина земља у региону која до сада није имала ниједну иницијалну јавну понуду и то је свакако један од праваца у коме би даља приватизација требало да иде.