Комисија за хартије од вредности обавештава да је, у складу са Законом о дигиталној имовини, одобрила објављивање белог папира компанији THE WALNUT ENTERPRISE DOO NOVI SAD, чија је примарна делатност гајење јабучастог и коштичавог воћа, са посебним фокусом на узгајање ораха латералних сорти, који су предмет токенизације у белом папиру. Бели папир, који је предуслов за покретање иницијалне јавне понуде 4.400 TWE_R токена номиналне вредности 6.000 РСД по токену, садржи све неопходне информације које омогућавају инвеститорима да донесу информисану одлуку у вези са учешћем у поменутој понуди.
Опширније...

Председник Комисије, Марко Јанковић, одржао је предавање на тему "The impact of MiCA regulation on the future activities of the Republic of Serbia Securities Commission", у оквиру организације Web3 Policy Lab Meetup.
Овом приликом заинтересовани су могли да чују о активностима и досадашњем раду Комисије у сегменту регулације дигиталне имовине, са посебним освртом на утицај новог регулаторног оквира Европске уније, познатијег као MiCA (Markets in Crypto-Assets). Присутни су имали прилику да се детаљније информишу о будућим плановима Комисије у вези са регулативом MICA и њеним утицајем на тржиште капитала.
Опширније...

Председник Комисије за хартије од вредности, Марко Јанковић, заједно са Радивојем Петровићем, Александром Анђелковић и Дејаном Кресовић, представницима Сектора за контролу квалитета, учестовао је у дводневном програму размене знања под називом „Одговори на нове захтеве и изазове корпоративног финансијског извештавања и извештавања о одрживости“. Програм је организован од стране Светске банке, Центра за реформу финансијског извештавања (CFRR) у Бечу, Аустрији.
Опширније...