Дана 29. новембра 2023. године, одржана је радионица на тему "Друштва за ревизију у дигитално доба, откривање тајни дигиталне имовине из угла Закона о дигиталној имовини". Радионицу је организовала Комисија за хартије од вредности у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, а у циљу упознавања и обуке ревизорских друштва са актуелним трендовима и изазовима које доноси Закон о дигиталној имовини.
Опширније...

У просторијама Привредне коморе Војводине одржана је завршна конференција Првог blockchain (крипто) каравана, који је покренут на иницијативу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, како би се на стручним радионицама домаћој привреди, али и физичким лицима приближило пословање са дигиталном имовином. Крипто караван је обишао седам градова Србије где су одржане радионице на којима су представљене актуелне теме из области дигиталне имовине.
Опширније...

У уторак 24. октобра 2023. године Комисија за хартије од вредности остварила је значајан корак у јачању сарадње и унапређењу финансијског образовања потписивањем меморандума о сарадњи са Економским факултетом Универзитета у Београду.
Овај важан споразум отвара врата за разноврсне иницијативе које ће користити како студентима Економског факултета, тако и будућим професионалцима у области финансија. Сарадња ће обухватити размену знања, истраживања и практичног искуства, чиме ће се додатно унапредити квалитет образовања и припрема младих талената за рад у области хартија од вредности и финансија.
Опширније...