Представници Комисије за хартије од вредности Александар Божовић и Урош Поповић учествовали су на 18. годишњем саветовању комплајанс функције у банкама, у организацији Удружења банака Србије, а које се ове године одржало на Златибору од 25-26. маја 2023. године.
Саветовање је окупило представнике банака, регулаторних тела и стручњаке из области финансијског сектора, са циљем да се размене искуства, најбоље праксе и нови трендови у области комплајанс функција.
Опширније...

Дана 16.05.2023. године у Привредној комори Србије одржана је панел дискусију на тему „Тржиште дититалне имовине у Србији- Могућности и предлози за унапређење“. Ступањем на снагу Закона о дигиталној имовини током 2021.године уређено је тржиште дигиталне имовине и омогућен је регулаторни оквир који је имао за циљ да омогући правну сигурност за институционалне инвеститоре и све друге учеснике на тржишту.
Опширније...

Дана 16.05.2023. године у хотелу Зира у Београду, Комисија за хартије од вредности у сарадњи са ОЕБС мисијом у Србији је успешно реализовала обуку намењену друштвима за ревизију под називом „Друштва за ревизију као обвезници Закона о спречавању прања новца“.
Ово је била прилика да се друштва за ревизију детаљно упознају са свим аспектима обавеза које произилазе из Закона о СПНФТ. Испред Комисије за хартије од вредности скуп је отворио секретар Комисије за хартије од вредности Горан Купрешанин, док се испред ОЕБС мисије у Србији присутнима обратила Марија Секуловић.
Опширније...